Рецепти
492
page-template-default,page,page-id-492,bridge-core-3.1.2,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,unknown,wp-accessibility-helper,accessibility-contrast_mode_on,wah_fstype_zoom,accessibility-location-right,tribe-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-37

Рецепти

Какво има в ТВОЯТА готварска книга?

 

Съвети и рецепти да „сготвите“ самозастъпническа манджа

Някога чували ли сте старата поговорка: „Много готвачи могат да развалят супата”?

В тази рубрика задаваме този въпрос и много други въпроси на всички вас.

 

– Имате ли правилните съставки, за да направите самозастъпничеството наистина успешно?

– Какво е наистина необходимо, за да развивате самозастъпничеството като мощно движение?

– Застъпниците ли правят всичко вместо вас /самозастъпниците/?

– Признава ли се самозастъпничеството и финансира ли се с необходимите средства, за да може то да се развие и да е подкрепено?

– Какви умения имате и какви трябва да притежавате, за да докажете, че сте готови да сте самозастъпник?

– Можете ли да останете сам в „кухнята“ на самозастъпничеството или поне позволяват ли ви да изберете някого, на когото се доверявате, за да ви е застъпник или да ви подкрепя?

 

Някои от най-добрите ястия се приготвят по стари изпитани рецепти. Използвайки тези съставки, ние можем да приготвим нови ястия. Същото може да се каже и за самозастъпничеството. Ние можем да се учим от нашите грешки, да добавяме нови идеи и може би ще „забъркаме“ нашето най-добро самозастъпническо ястие!

 

На слука!

 

Здравейте бъдещи фенове,

Надяваме се, че ще ви хареса рубриката „Какво има в ТВОЯТА готварска книга?“ В нея ще има рецепти и съвети, които ще ви трябват, за да развивате самозастъпничеството. Също се надяваме, че ще използвате полезните идеи и трикове от нея и ще ги споделите с други самозастъпници.

Самозастъпничество е „ястие“, което е най-вкусно с подправки!

Ние ще се стремим да включваме в рубриката най-важните проблеми за самозастъпниците и да предоставяме информацията „гарнирана с вкусни подправки“.

Екипа на рубриката

 

 

Рецепта на застъпника „Печени роли“

 

Подкрепата е ключова съставка за успешената група за самозастъпничество. Както когато добавяте подправка на ястие – вие имате нужда от точното количество. Прекалено малко подкрепа и вашата група може бъда „безвкусна“ и да не си върши работата, но също и прекалено много подкрепа може да доведе до това, работата да се върши от застъпниците, вместо от самозастъпниците. Застъпниците само подкрепят групата за самозастъпничество да постига своите цели. Ролята на застъпника се променя с времето и самозастъпниците започват да поемат ролята на лидери.

Тук са изброени някои начини, по които застъпниците могат най-добре да подкрепят групата за самозастъпничество.

 

– Използвайте огромна „порция“ подкрепа от хората, за да повишите увереността си, те ще ви окуражават да вярвате в себе си и да говорите за себе си и от името на другите.

– Използвайте „равни части“ застъпници и самозастъпници защото това е двупосочен процес. Вие се учите тях и те се учат от вас.

– „Захаросването“ не е полезно. Позволете на самозастъпниците да се учат от грешките си.

– Смесете информация и опит и оставете да „къкрят“ толкова дълго, колкото е необходимо.

– Направете толкова различни по форма „печени роли“, по колкото различни начини хората учат.

– „Смесете“ заедно всички различия между членовете на групата и споделете техните таланти с местната общност.

– Помогнете на групата да намерят липсващите „съставки“ и добавете колкото може повече нови членове.

– Не прекалявайте с „печенето“ на взаимоотношенията. Уважавайте личното и семейното време, защото „загорелите“ членове и застъпници могат да „развалят“ групата за самозастъпничество.

– Празнувайте „сладките“ постижения на всеки член, на групата, на застъпниците и на съмишлениците!

 

Лют сос или сладък сос?

Твоят застъпник за теб ли работи? Ако не ти осигурява необходимата ти подкрепа, но е наистина добър човек, ще продължаваш ли така? Усещаш ли, че имаш власт да промениш нещо в твоята подкрепа?

 

Направи този тест, за да провериш дали твоята група за самозастъпничество ще покаже добър резултат по отношение на подкрепящите. Открий дали групата е „люта“ или не.

 

Тест

17
Created on By mmdmaa

РЕЦЕПТИ

1 / 3

Има ли разписана длъжностна характеристика за застъпниците?

2 / 3

Поне веднъж годишно вашата група проверява ли колко добре застъпниците си вършат работата?

3 / 3

Самозастъпниците ли решават какво правят застъпниците?

Your score is

The average score is 37%

0%

 

Ако не си отговорил правилно на всички тези въпроси, имаш още много да работиш!!!

* Тези въпроси са взета от Овластяване – инструмент за оценяване за самозастъпнически групи.

Самозастъпнически гювеч

Следвай тази рецепта, за да приготвиш вкусен „успех“ на срещите на самозастъпническата група не само за себе си, но и за всички в групата.

Първо, съберете фактите. Ако не знаеш нещо, помоли за помощ, както би се обърнал към приятел или към готварска книга.

Второ, знай към кого можеш да се обърнеш. Ако не знаеш кой може да ти помогне, попитай с кого можеш да говориш. Грешните хора могат да крият и не споделят неща, също както многото готвачи в кухнята могат да са причина за бъркотия и гювечът няма да се получи.

Трето, бъди уверен. Събраните факти и нужната подкрепа ще те направят уверен самозастъпник. Нужна е увереност, за да се приготви добър „гювеч“. Увереният самозастъпник е от голямо значение.

Четвърто, опитай се да промениш нещо. Обясни проблема си и промените, които са необходими. Става въпрос не само за теб, но и за други хора също. Рецептата може да бъде променяна ако има нужда да се премахне съставка, която някой не харесва. Ако един начин не работи, пробвай друг.

Пето, бъди последователен. Ако знаеш, че ще отнеме 10 дни да се оправи даден проблем, не изчаквай какво ще последва. Успешното застъпничество, като гювеча, се нуждае просто от правилното количество време, за да се получи най-добрият резултат. Ако загориш гювеча, ще овониш стаята! Никога не чакай проблемът сам да се разреши, резултатите няма да са добри за никой. Ще се наложи дори да започнеш всичко от начало.

 

Сладко-кисела рецепта от Иван

 

Ние знаем, че има бариери пред хората с увреждания, за да получат истински работни места. Какво става с тези, които получават работа, а после я губят скоро след това? Понякога те изпълняват работните си задачи добре, но губят работата защото не са имали възможност да се учат и да практикуват това, което някои наричат „умения за дадено работно място.”

Имаш ли работа? Супер! Ето някои съвети, за да я запазиш .

1 Не бъди „кисел“, винаги си вземай душ.
• Винаги се къпи, бръсни, мий си зъбите и се обличай с хубави, чисти дрехи.
• Помоли някого за помощ ако ти е нужна такава за прането или да ти напомня да си вземеш душ.

2 Бъди „сладък като мед“ и се отнасяй добре с колегите.
• Винаги бъди учтив когато говориш с колегите и наставника ти.
• Ако имаш проблем, говори с някого или с наставника си. Позволи им да знаят, че желаеш да го разрешите заедно.

3 Получи подкрепа, за да ти е „сладък“ успеха.
• Сподели с началника си ако ти трябва някакво оборудване или друга подкрепа, за да вършиш работата си. Помоли за помощ ако ти е нужна.
• Запази отворена комуникацията. Кажи на началника си какво е най-добре за теб.

4 Вярвай в себе си!
• Казвай си „Мога да направя това!” Ако имаш подкрепата, която ти трябва, също и правилните хора на твоя страна, можеш да направиш почти всичко.